Saturday, June 26, 2010

Kalau Binatang Ada Facebook

macamana agaknya kalau binatang ada facebook? begini lah agaknya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu!

(tak pasti siapa penulis sebenar yang klaka ni, tapi terima kasih kepada mr. khairul yang mengforward. gelak gile-gile kitorang - yang paling lawak ayam yang nak digoreng tu..)

* * *


nyamuk : baru habis ronda rumah ajoi. kenyang burp, Alhamdulillah.

cicak : isteriku tersepit pintu!

kucing betina : "anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. i bingung nak jawab apa. i sendiri lupa bapaknya siapa."

ayam : kawan-kawan, kalo esok aku tak update, bererti aku dah di goreng. i luv u all...

nyamuk : siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. gua positif HIV AIDS...uwaaaaaaa

kucing : baru je add awek sebelah umah. keturunan PARSI beb!!!

tikus : operasi malam ni, selongkar kitchen kabinet! sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

anjing : aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. nak tido pun x senang.

kuda : patah kaki; rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

kura-kura : aku sakit hati bila bini aku berjalan. lembab mcm siput babi

siput babi : aku sakit hati bila bini aku bergerak. lembab mcm kura2


buaya : hari ni aku lunch kaki manusia. kawan-kawan lunch apa hari ni?

burung kakak tua : penat betul nk ubah stigma masyarakat. walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung jantan!!

babi hutan : susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

kera : semalam GF aku bagi bunga. sedap jugak kunyah.

tikus : aku makan mee goreng mamak kat al naz maju @ precint 9. meh la join sekali.

sotong : aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut.

ikan laga : boring sey, duduk sorang-sorang dalam tangki ni.

ikan parang : kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan plastik keropok.

ikan jerung : kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

ikan bilis : wah ramainya kawan kita. tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

* * *

ha ha. way to be 31, syigim...

6 comments:

Pala.Maldini said...

Hahaha.. a good one. Theraphy rahang yang berkesan..

Izan Ishak said...

tergelak2 je izan baca~

Syigim said...

>> pala.maldini, glad it made your day! :D

>> izan, my husband & i pun gelak gile2 baca. mmg smpai tgolek2 hihi..

Nadiah Sidek said...

ada baca kat blog jiji hari tu. mmg lawak la!

The Womanish said...

funny...best best! paling suka siput babi tu..heheheeeee..so comel.

Syigim said...

>> nadiah, lawak sgt! dah lama xgelak gile2 cam baca ni hihi..

>> 'the womanish', i pulak suka si ayam yg kena goreng, ngan ikan jerung yg pelik pesal xde sape add dia! hihi...

check out these postings too!

Related Posts with Thumbnails