Friday, October 29, 2010

Drive-Through ATM in Dubai

you are about to withdraw a huge amount of money. you have your toddler with you. it might be dangerous to withdraw that much money when you have to carry, hold hands or even baby-wear your kid. furthermore, your parked car is quite a distance from the atm.

or perhaps, it’s already late at night, you’re in your pyjamas, or baju kelawar, and you’re just too lazy to change into something more appropriate just to withdraw some money.

and just maybe, it’s the rush hour and finding a parking spot near the bank is like looking for a needle in a haystack.

the solution?



drive-through atm!

these pictures were taken by my sister in law tina during my in-laws’ visit here late last year. at that time, even i was surprised as it was the first time i came across the drive-through atm.

drive, withdraw money, then just speed off – all in the comfort of your car.

nice!



kat malaysia ade tak? *wink*


15 comments:

Zulaikha Mohamad said...

maybank kota damansara ader.. tp i tak suke sgt pkai coz mcm kene panjat sikit nk tekan2 tuh coz tinggi sgt.. kdg2 pkai jgk klau ramai yg queu kat dlm.. hehe..

amirah said...

bagus jugak ni..tapi kalo pastu kena kejar camne?hehe..

Anonymous said...

cOOl ;)


amirah, kalO kena kejar, kita pecut
kui kui kui


♥ bOnda ♥

Pala Maldini said...

tercengang2 aku baca entry ni.. seriously ada eh ? huh?!

lepas ni agaknya, dispatch rider tolong withdraw duit kot..

Nadiah Sidek said...

wah..siap ada drive-through lagi. mcm nak isi minyak pun ada. hehe..

Liz Rohaizat said...

ada kak. standard chartered kat KL ada drive thru. rasanya yg dekat jalan ampang

Affieza said...

Hmmm..dh mcm McD plk atm skrg ni..

Syigim said...

>> zulaikha, oh ade dah ye? bagus le. dah try pun ye? a ah kan, nmpak mcm kena stretch kan tgn tu. esp for me yg pendek ni hahhahaa..

>> amirah, sape nk kejar? pencopet? hihi

Syigim said...

>> bOnda, tu la...tekannnn minyak!!! ;)

>> pala maldini, tu la ade few comments ni yg kata dah ade kat kl :) lepas ni drive through kedai runcit, or nak beli roti canai ;)

Syigim said...

>> nadiah, kat lincoln ade tak?

>> liz, tu la ade few bloggers dah comment. rupanya dah ade kat msia ye. best, best! :)

>> affieza, mmg mcm2 dah skang ni nk menyenangkan org :) ke utk masy malas hihihihihih..

transformed housewife said...

tak pernah tahu jugak ada drive-thru ATM kat Msia.

♥ Aidah ♥ said...

oh kat jb pon dah ada. maybank-drive-thru kat tmn setia tropika.. mudah..

HaniCheLat said...

dubai, driver belah kiri eh? wah, patut dibuat banyak2 kat malysia ni.. betul syigim, esp untuk yang selalu dalam kereta dengan budak2 kecik.. sangatlah leceh kalau nak singgah withdraw duit.

Syigim said...

>> kak nur, syigim pun br tau ni yg kat msia pun dah ade ;)

>> aidah, kat jb pun ade! ini sudah bagus :)

Syigim said...

>> HaniCheLat, a ah kat dubai, driver belah kiri :)

ye mmg paham sgt psl driving with kids in the car. kalo ade drive thru kedai runcit pun senang kan utk moms on the move ni? hihi

check out these postings too!

Related Posts with Thumbnails