Tuesday, December 28, 2010

Tag : Jom Berkenalan

i got this from kak lina. thanks! dah lama gile tak buat tag!
 


apakah status anda :
  1. anak ke-2 yg comot dan comel
  2. adik comel kepada syimee, dan kakak cool kepada syimot, syidot &; azot
  3. isteri kepada jejaka kacak kelahiran pulau pinang, encik khairul
  4. mak garang kepada khaleef, kahfi & kazim

ceritakan tentang diri anda (ini macam buat ‘my personality’ dalam buku biodata kawan-kawan masa zaman sekolah! hihi)
  1. asal : ipoh, perak
  2. pekerjaan : permaisuri rumah
  3. cita-cita : masa kecik-kecik nak jadi pereke fesyen, sebab sangat minat melukis princess-princess dengan baju gown yang ber-reben-reben
  4. hobi : membaca buku, menulis dan mengumpul barang 

ceritakan tentang blog anda : blog aku best sebab aku boleh tulis apa-apa yang aku suka yang aku buat yang aku nampak yang aku baca.

apa pandangan anda tentang dunia blog? : dunia blog sangat menarik sebab ia membenarkan SESIAPA saja membuat luahan perasaan terbuka kepada dunia (atau kepada 1-2 orang yang sudi baca!) samaade anda seorang yang sangat menarik seperti hanis zalikha, atau seorang yang masa zaman sekolah pun takde sapa yang ingat – SEMUA boleh berblog!

nasihat anda kepada rakan-rakan yang baru nak buat blog : jadi diri anda.
oh, dan sila jangan eja “je” sebagai “jew”. contohnya, “aku sempat beli satu pasang kasut jew…” wth?!

nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda : aku lah tu.

sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog : aku ingin berblog selagi ada peluang, ade masa dan ade idea. impian aku macam kak lina, supaya satu hari nanti bila anak-anak aku dah boleh baca blog ni, diorang akan kenal mak diorang dan menghargai apa yang aku tulis tentang zaman riang dunia kanak-kanak diorang!

akhir sekali, kena tag org yang anda nak kenal sangat :
  1. aisha, sebab aku tau ko dah lama ternanti-nanti tag baru hihi
  2. fida, sebab saje nak kacau dia suruh buat tag sambil tunggu kek dalam oven
  3. fairus, sebab nak suruh dia blog selalu macam dulu
  4. ica, sebab rindu pada penulisannya
  5. kak arin, sebab nak kasi dia rilek-rilek buat tag sambil tunggu baby baru klua hihi
  6. pala maldini, sebab nak ucap tahniah pada dia sebagai kaum bapak yg sering kunjungi blog aku tanpa prejudis dan tinggalkan komen (sebab ade lelaki pernah kategorikan blog aku sebagai “too girly” – hello! aku tak blog pasal fashion dan beg tangan pun tau!)
ok enjoy menjawab soalan-soalan tag ni ya!

13 comments:

lina said...

syigim - terasa mcm close to you jer baca u jawap tag ni....

amirah said...

nice..suka..hehehe..

Anonymous said...

your blog too girlish..opps!
hehehe

~your other half (yes i know who commented that statement)

Silent Scribbler said...

OK OK nanti i buat. :-P

FiDa@aMiDa said...

syigim lama tak buat tag hehehehe kalau buat tag sambil bakar kek dlm oven sure hangus kek ku hehehehe..kena buat tag time budak2tido baru ada feel sket :)

dwimaya said...

comel! i like! mcm dlm fb tu.. :)

Pala Maldini said...

alamak! aku tak pernah buat tag question.. **suspen**

err.. nanti lah di usahakan.. anyway, thanks..

Pala Maldini said...

ok. done!

transformed housewife said...

mcm best tag ni tapi ada hutang tag lain lg.

Syigim said...

>> kak lina, thanks tag saya ye :) mmg dah lama tak buat tag! hihi

>> amirah, mmg nice :) suka tag! :)

Syigim said...

>> honey, nanti i letak bedak byk2 baru tauuuuuuu :P

>> aisha, cant wait! :)

Syigim said...

>> fida, buat tag pun kena ade feel ye. dasyat hihi

>> yus, you can do the tag too! wanna know about ur blog ;)

Syigim said...

>> pala maldini, haha dpt tag pun bole saspen ye :P

>> kak nur, take your time :) ini suka2 je

check out these postings too!

Related Posts with Thumbnails