Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan : Anak Abah @ Ipoh

rahmat menjelang ramadhan – sehari sebelum berpuasa kami 5 beradik akhirnya dapat berkumpul kat rumah abah di ipoh. kali terakhir bergambar berlima macam ni masa syawal tahun lepas. memang seronok gile, penuh dengan gelak tawa, hilai mengilai dan pokpekpokpek. korang kalau ade adik-beradik pompuan ramai sure tau lah! haha.

terlalu berharga detik-detik ini. sunguh.

boleh teka tak yang mana kakak sulung, hinggalah ke adik bongsu? yang sorang dah anak 4, sorang lagi anak 3, sorang tu pulak dah 2 anaknye, dan yang 2 lagi dah berpunya!

 

 

venue : rumah abah aku kat ipoh

photographer : faiz naquiddin (teman istimewa adik bongsu aku. buwek)

choreographer gambar : faiz naquiddin bersama 5 beradik kecoh

camera : sony cybershot compact camera

photo editor : syazrin syida sharifuddin, menggunakan tona zaman pop yeh yeh

 

* * *

 

aku pun ade beli satu t-shirt yang owh-so-cute dengan ayat ‘no. 1 dad’ di bahagian depan, dan ‘best dad in the world’ di bahagian belakang. comel tak?

 

 

semua amik gamba dengan abah pakai baju comel tu! pastu ramai-ramai guna jadi profile picture hihi.

 

fb

 

kepada semua yang terlintas lalu, bersinggah kat blog ni, selamat berpuasa, dan menunaikan ibadah terawikh. happy fasting, people!

9 comments:

Liz Rohaizat said...

comel lah korang!

Iryani Noor said...

owhhh sumer pon chomell..
mcm anak dara belaka...

baju ur dad mmg super cute...
nk kena beli gak nihh =p..
anyway selamat berpuasa ye =p

amirah said...

ee...bestnya gambar2 ni..sgt la super duper cute..tak nmpk mcm mak2 orang pun..tht is ur dad's house kak syigim?? wow..cantiknyaaa..

Affieza said...

Best kan ada ramai adik beradik perempuan??? hehe...

Syigim said...

>> thanks liz! :) yg plg comel is of course : me! hahaha..

>> iryani noor, baju tu i bought in dubai masa father's day. skang ni br bole kasi my abah :)

Syigim said...

>> amirah, alhamdulillah, mmg seronok dpt berkumpul mcm ni setahun sekali! yes, my abah's hse in ipoh :)

>> affieza, mmg best ade ramai adik-beradik pompuan - tp kecoh!!! :D slalu kami nk berckp serentak, dah bunyi mcm chipmunks berborak...

eis said...

wah..i like your style! mcm muda belia je semua nih. selamat berpuasa ya ;)

transformed housewife said...

comel2 semua. Happy fasting.

Syigim said...

>> eis, thanks! harap2 bab muda belia tu kekal la lama sikit ye hihi ;)

>> kak nur, yg comel mesti la saya hahaha. selamat berpuasa to u & family too! :)

check out these postings too!

Related Posts with Thumbnails